San koji traje već više od 50 godina.
Istorija Brava je priča o čoveku čija su strast i upornost pretvorili san u stvarnost. Osnivač, Genesio Bravo, rođen je 1939. godine u malom italijanskom seoskom selu u provinciji Vicenza, gde je proveo detinjstvo i mladost. Ta vremena tokom rata i posle rata vrlo su teška, ali takođe pružaju želju za oporavkom.
Genesio Bravo imao je san još od mladosti: da izgradi nešto novo svojim rukama. Tek nakon dugog radnog veka u nekoliko važnih inženjerskih kompanija u Vicenzi odlučuje da krene svojim putem. Zahvaljujući predlogu prijatelja, odlučuje se za put sladolednih mašina.
I tako je 1967. godine nastao Bravo.
Prateći tradiciju tih godina, sistem više mašina, Genesio počinje proizvodnju pasterizatora i mašina za grupno zamrzavanje. Ali to ga ne zadovoljava, dok nastavlja da proučava kako unaprediti sistem, postavlja sebi ovo pitanje: zašto se smeša ne može pasterizovati i grupno zamrznuti u samo jednoj mašini, čime bi se uštedelo vreme, energija i prostor?
To je početak revolucije:
1974. godine Genesio deponuje prvi u nizu patenata: Trittico, prvu i jedinu potpunu laboratoriju smeštenu u samo jednoj mašini, koja na manje od jednog kvadratnog metra pasterizuje i grupno zamrzava visokokvalitetni zanatski sladoled. Patent koji radikalno menja način razmišljanja o radionici za izradu zanatskog sladoleda.
Sa Tritticom je počeo novi način pravljenja sladoleda: metoda Trittico, nova avantura Brava, jedna mašina, neponovljiva, koja je danas najviše kopirana mašina na svetu.
Ali Genesio tu ne staje jer je njegova mašina njegovo stvorenje koje mora da napreduje i uvek bude ažurirano. I tako kroz godine nastaju nove ideje, novi postupci olakšavaju rad, izmišljaju se nove generacije mašina, sve do aktuelne Duo serije.
Trittico danas više nije samo mašina za pravljenje sladoleda, već prava laboratorija za izradu sladoleda, poslastica i ketering koja složenim softverom i naprednom tehnologijom može automatski kontrolisati mnoge vrste procesa, istovremeno poštujući tradiciju i kreativnost profesionalaca.
Kompanija nastavlja da raste zahvaljujući kontinuitetu nove generacije: Đuzepe Bravo, generalni direktor kompanije, i Stefano Bravo, inženjer zadužen za istraživačko-razvojni odeljak.
Kompanija se mnogo širi i počinje otvarati mnoge filijale širom sveta: Bravo Francuska u Parizu, Bravo Azija u Singapuru, Bravo Severna Amerika u Šarlotu, Bravo Nemačka u Minhenu i Bravo Bliski Istok u Dubaiju.
Priča o Bravu se nastavlja: to je priča o snu, o avanturi.
To je priča o porodici koja svakodnevno radi s posvećenošću i strašću.
To je priča o više od pedeset godina neprestane inovacije…
